piątek, 28 sierpnia 2015

Jak przygotować idealną kawę na wynos?


Wielu z nas ceni sobie własnoręcznie przygotowaną poranną małą czarną. Niestety, nie wszyscy mają czas wypić ją w domowym zaciszu. Jak temu zaradzić? Przecież nie każdy chce nosić ze sobą nieporęczny termos, a używanie papierowego kubka, w którym kiedyś podano nam kawę w kawiarni brzmi raczej kuriozalnie. Ale nie przejmujcie się. Wystarczy kilka trików, aby zabrać ze sobą perfekcyjną kawę na wynos. Przede wszystkim zaopatrz się w kubek termiczny. Znajdziesz go we wszystkich możliwych kolorach, rozmiarach i cenach, ale najlepiej jeśli kupisz taki, który dobrze utrzymuje temperaturę.

Jeśli zależy ci, żeby napój długo pozostał ciepły, a lubisz dodawać do niego mleko, najlepiej będzie je podgrzać. Aby urozmaicić smak możesz też użyć syropów albo przypraw (na przykład cynamonu, kardamonu czy wanilii).

Oczywiście w przypadku wyjątkowego pośpiechu warto zrezygnować z samodzielnego parzenia kawy na wynos i zamiast tego udać się do ulubionej kawiarni. W końcu lepiej pójść na kompromis niż zrezygnować z ulubionego porannego rytuału!

3 komentarze:

  1. kawa to podstawa !
    http://womanorhero.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. w kubku termicznym najważniejsze jest to by nie przeciekał ;)

    OdpowiedzUsuń